The Elevator Pitch

The Elevator Pitch

Plötsligt står ni där i en hiss. Du och personen som kan förändra allt. Det är nu det gäller. I affärsvärlden är en hiss så mycket mer än en simpel konstruktion för vertikal förflyttning mellan två våningsplan. Den är skillnaden mellan himmel och helvete, liv eller död. Det är här som den excentriske oljemiljonären i cowboyhatt efter ett par sekunders butter betänketid, förmodas skina upp, trycka din hand och säga: “I like your ideas son. Let’s do business!”

Vi pratar om ”The elevator pitch”.  Den snärtigt formulerade presentation av dig och din verksamhet som under gemensamma hissfärder gör främlingar till kunder och kunder till vänner. Tills för alldeles lite sedan hade vi ingen elevator pitch. Blotta tanken på att PRATA i en hiss kändes apart och skrämmande. Dessutom är hissen rumslig och därmed ett uselt mått för tid. Antal våningar är givetvis helt avgörande för hur mycket du hinner säga. Tänk om arsenalen av självbekräftelser tar slut mellan våning två och tre och ni skall av på sexan? Pinsamt.

Därför har vi nu inte en, utan en hel serie elevator pitchar. En för varje hisstillfälle. Nedan bjuder vi på ett smakprov från några hissar vi provat. Välj den du gillar bäst. Det vi märkt är nämligen att det inte alltid är vad man säger som är viktigast, utan hur.

The Elevator Pitch – 1 Våning.pdf
The Elevator Pitch – 8 Vånings.pdf
The Elevator Pitch – 24 Vånings.pdf
The Elevator Pitch – 160 Vånings.pdf
The Elevator Pitch – Unlimited.pdf