Way Out West App

En morgon satt hela Pallazzot där i varsin fåtölj. Sedan öppnades slussarna. Och allt från ölbeställning via appen till en se-när-artisterna-kissar-funktion nedtecknades. Tre dagar senare var urvalet färdigt och de idéer som prioriterades byggde på

1. Saker man gör på festivalområdet (tappar bort vänner, dricker öl)

2. Hur man vill planera festivalen (vilka artister ska dina vänner se, vilken dag, tid och plats ska Prince spela?)

3. Klubbspelningsinfo (vilken klubb borde du gå till?, hur lång är kön till spelningen?)

Sedan började skissarbetet för att hitta uttryck och utseende. Och trådboxande för att hitta logik och funktionalitet. Samtidigt tassade backend och frontend-programmeringen igång.

 

 

 

Samuel drog till Slottsskogen och provade kartfunktionen och gatuvyn. Funderade på kod.

 

Appen laddades ner till 20000 Iphones och till 3000 Androids. Populäraste funktionen blev vänhittaren på festivalområdet. Så här beskrev vi appen på Itunes Store och Market:

Way Out West-appen ger en extra dimension till festivalen. Nej, fel, den ger fyra nya dimensioner.

1. FESTIVALMINNEN

Nuet är flyktigt och din hjärna förvanskar verkligheten. Men nu behöver du inte minnas något själv – samla istället dina minnen i appen! Du kan skapa egna minnen och se andras. Tillsammans formar vi ett egen minnesmatrix.

2. KARTA

Du kan låta lokalsinnet fara och flyga. Liksom vännerna. För på kartan ser du var du befinner dig. Liksom dina vänner, bara ni connectar via Facebook först. Kurragömma har aldrig förr varit så tråkigt. Dessutom ser du alla scener, mat- och dryckställen samt toaletter på kartan. Genialt.

3. BESÖKSPROGNOS OCH STATUS

Gamla tiders spänning och undran om huruvida ett ställe är välbesökt är som bortblåst. Med besöksprognosen får du veta ett ställes kapacitet, hur många som är inne just nu och en uppskattning av hur fort det går att komma in. Eller om det är helt kört. Detta gäller Stay Out West-klubbarna utanför festivalområdet. Ett verktyg/underlag för beslut om vart du ska ta dig i natten.

4. SCHEMA

Charmen med att låta artisterna överraska finns kvar. Men med spelschemat i mobilen kan du lätt se vem som spelar var och när. Dessutom kan du skapa ditt personliga schema och dela det på Facebook så att dina vänner kan se det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs om applycka och appångest.

 

 

Tags: / / / / / /


Alla

Jasså det tycker ni!

 1. 01

  Jeff

  Backend vs frontend. we love it! we loved it. we love you. 

 2. 02

  Mats Tellving

  Jag tycker Pallazzot framstår lite mer kompetenta nu när man ser att ni faktiskt ritar wireframes och inte bara flummar rundor. 

 3. 03

  christer

  Hej!
  Kul app och användningsbar.
  Jag funderar… jag tog ett så grymt festivalminneskort med appen när jag satt utanför Domkyrkan och lyssnade på Me and my army på lördagsnatten fast jag vet inte om taggningen gick till Annedalskyrkan… jag trodde att bilden även skulle bli i telefonen men inte och inte hittar jag det bland festivalminnen… om jag nu sökt rätt…
  Tacksam för hjälp!
  Ha D!
  /Christer

 4. 04

  Broc.Glover

  Hej Christer
  Gissar att du har den senaste versionen av appen? (dubbelkolla) Den borde ligga i festivalminnen. Den sparades inte lokalt på telefonen. Jag har bollat vidare frågan och återkommer så fort jag vet mer.  
   

 5. 05

  Broc

  Nu har jag kollat. Om inte bilden finns bland festivalminnen så måste något gått fel i själva uppladdningen.. Och då har inte vi den på våra servrar heller.. Tyvärr.