Converse_besk

Bara lite metall i hjärtat

Så en dag händer det. Vid middagsbordet levererar hon ett av sina pärlande skratt och hon är avslöjad. Piercad bakom överläppen! Stämningen rasar strax under absoluta nollpunkten; vi hade ju sagt att du får vänta med perforerande kroppsutsmyckningar tills du är 18. Upproret, om än väldigt diskret placerat ovanför framtänderna, träffar mig som iskall metall rakt i bröstet.

Jag straffar henne inte med bannor och skäll, inte heller med repressalier och frihetsbegränsningar. Jag visar helt enkelt min besvikelse sådär grymt som bara en far kan göra. Efter middagen lämnar hon sin dator till mig “för att kunna koncentrera mig på att städa rummet och göra klart läxan”. Ett omedelbart försök till botgöring. Mitt hjärta brister. Men visar jag det? Nej. Alla manualer är bortglömda. Ingen nåd.

Vi har ingen koll på henne längre. Allt det här hängandet i stan efter skolan, de sena kvällarna på fritidsgården, slaggandet hos kompisar vi inte känner. Det är dags för lite hederlig grounding!

Men låt oss stanna upp ett ögonblick och ställa några frågor:

Hade inte den grymme faderns hjärta veknat om han med egna ögon fått uppleva glädjen med vilken hon betraktade sina nya, inflammerade töjningar i örsnibbarna? Hade han framhärdat i sin ilska om han fått se den första slyngeln ömt placera sugmärken på sin dotters hals? Och hur skulle han ha kunnat harmas i sitt innersta om han fått vara med när tösen hostade ut-och-in på lungorna efter första smygblosset?

Dags att fundera på om det är min egen uteblivna tonårsrevolt eller kanske en begynnande ålderskris som spökar här. Den hittills självklara rollen som allvetande och allseende pappa börjar vittra. Det håller inte längre att sitta och briljera för ungarna framför På Spåret. De har redan slängt i sig sina tacos, lämnat bordet och dragit ut på egna äventyr. Face it gubbe, du håller helt enkelt på att bli utskriven ur tv-serien.

 

Tags: / /


Alla

Jasså det tycker ni!

  1. 01

    Emma

    PAPPA MINA TÖJNINGAR ÄR INTE INFLAMMERADE. Och hur vet du att det var en slyngel? Det kanske var en slyngelina? Moahaha.

  2. 02

    Obi Wan

    Lysande skildring, lysande insikt, lysande kommentar!