1818303834

(Under)grävande journalistik

Så har GP gjort ett scoop: Kommunen tar inte tillräckligt betalt av Luger när de arrangerar Way Out West och kyrkan tar inte betalt alls för att upplåta sina kyrkor för konserter. En skandal tydligen, som man liksom försöker få in i samma division som mutaffärerna. Man insinuerar att kommunen inte har koll, att WoW utnyttjar sin ställning på något vis. Det är ett patetiskt resonemang. I själva verket är WoW extremt lönsamt för kommunen. Både i det korta perspektivet, pengar i kistan, och i det långa: WoW bidrar till att stärka varumärket Göteborg i den grupp människor som är viktigast för stan: De unga. Vår framtid avgörs av hur attraktiv stan är för unga människor. Ju fler som vill bo här, ju mer talang hamnar här och ju mer talang som finns här-desto mer kraft finns det att möta framtidens utmaningar. Självklart ska WoW betala för sig, men de måste också få något av stan för den insats de faktiskt gör. Väldigt bra hyror av kommunen, till exempel.

 

Alla